Werkwijze Metselbedrijf

Bij Drost Metselwerken, metselbedrijf Nunspeet, hechten wij veel waarde aan onze werkwijze. Onze werkplek heeft altijd veel invloed op de omgeving. Invloed op werknemers, buurtbewoners, natuur en andere factoren in de omgeving. Om hier rekening mee te houden hechten wij veel aandacht aan arbo en gezondheid van metselaars, verantwoord bouwen en lean werken op de bouw, lean bouwen.

Arbo & Gezondheid

Arbo en gezondheid zijn voor ons erg belangrijk. Wij hebben ons daarom tot doel gesteld om lichamelijke belasting voor onze mensen op de bouwplaats in zijn geheel te elimineren. Om dit te kunnen bereiken, hanteren wij vijf belangrijke punten. Deze punten bespreken wij al mee in het voortraject met de hoofdaannemer. Hierbij gaat het om het te gebruiken metselsysteem, het type steiger, het centrale laadplatform dat gebruikt gaat worden, het gebruik van een verreiker of kraan en het gebruik van deelbare pakketten.

Verantwoord Bouwen

Verantwoord bouwen is voor ons erg belangrijk. Wij zijn ons bewust van de gevolgen van bouwactiviteiten voor de omgeving, waarin onze bouwprojecten worden gerealiseerd. Daarom hebben wij vijf punten die onze volledige aandacht hebben, want de bouwplaats is ons visitekaartje. Een bouwplaats waar wij mee werken onderscheidt zich dan ook altijd op onze vijf pijlers. Deze vijf pijlers zijn verantwoord, veilig, milieu, verzorgd en sociaal.

Lean Bouwen

Lean werken is het creëren van waarde en elimineren van verspilling. We zijn al jaren, samen met onze partners, bezig met het verbeteren en optimaliseren van bouwprocessen. Wij gebruiken lean bouwen om doorlooptijden te verkorten, faalkosten te voorkomen en kosten te verlagen.